Το ρολόι ως πρόταση διακόσμησης

ξυλινο ρολοι τοιχου

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διακοσμήσουμε τους τοίχους του σπιτιού μας. Ένας από αυτούς είναι και τα ρολόγια τοίχου. Τα ρολόγια τοίχου αποτελούν ,μια απλή αλλά με χαρακτήρα πρόταση.

ρολόι τοίχου

Όταν αντικρίζουμε έναν κενό χώρο στο σπίτι μας, μια από τις πρώτες σκέψεις  που μας έρχεται  είναι να τοποθετήσουμε  ένα ρολόι τοίχου. Έχοντας επιλέξει ένα ρολόι τοίχου με ιδιαίτερο σχεδιασμό από ξύλο ή plexiglas , το μετατρέπουμε από ένα απλό και λειτουργικό αντικείμενο σε ένα έργο τέχνης. Επιπλέον, βάζουμε την  προσωπική σας σφραγίδα στον χώρο. Τοποθετώντας στον χώρο ένα ρολόι τοίχου με ιδιαίτερο στυλ , συμπληρώνουμε την διακόσμηση του χώρου και ταυτόχρονα εστιάζουμε πάνω σε αυτόν τον χώρο.

Ωστόσο πριν την αγορά θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν ορισμένα χαρακτηριστικά : Σε ποιο χώρο θα τοποθετηθεί το ρολόι μας, το μέγεθος και το σχήμα. Τετράγωνο ή στρογγυλό; Ξύλο , Plexiglas ή συνδυασμός; Κάθε δωμάτιο έχει τον δικό του χαρακτήρα , την δική του ατμόσφαιρα. Θα πρέπει να επιλέξετε ένα ρολόι που θα ταιριάζει σωστά με τον τόνο και την ατμόσφαιρα του δωματίου. Για το σαλόνι επιλέγουμε μεγάλα συνήθως μεγάλα ρολόγια , ενώ αντίστοιχα για τα δωμάτια μικρότερα .

Στην συνέχεια θα πρέπει να επιλέξουμε το σχήμα, το οποίο θα ταιριάζει άψογα με τον χώρο και θα δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Έχοντας επιλέξει μοντέρνα έπιπλα για τον χώρο μας θα διαλέξουμε και έναν μοντέρνο σχεδιασμό για το ρολόι τοίχου. Ενώ αντίστοιχα επιλέγοντας έναν Vintage ρολόι τοίχου θα το συνδυάσουμε με κλασικά αντικείμενα στον χώρο.

Αν επιλέξετε να διατηρήσετε μια λεπτή σύνθεση, επιλέξτε ένα κλασικό ξύλινο ρολόι τοίχου ή ένα Plexiglas ρολόι τοίχου. Τέλος, μετρήστε χώρο για να δείτε που θα κρεμάσετε το ρολόι σας. Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι ή κολλητική ταινία για να σημαδέψετε πού θα θέλατε να κρεμαστεί το ρολόι. Λάβετε υπόψη παράγοντες όπως τα γύρω έπιπλα, το ύψος της οροφής και πού είναι σε σχέση με τις πόρτες και τα παράθυρα.

Η τοποθέτηση ενός ρολογιού τοίχου μπορεί να αποδειχθεί γρήγορη λύση για να ανακαινίσετε  το σπίτι σας και να το κάνετε πιο κομψό. Περισσότερο από σχεδόν οποιοδήποτε άλλο έργο τέχνης, ένα ρολόι τοίχου ανανεώνετε ξανά και ξανά. Βεβαιωθείτε ότι βελτιώνει την οπτική γοητεία του κάθε φορά που το κοιτάτε!